Testing voor chirokamp

Beste leden en ouders
Volgende week is het eindelijk zover: we vertrekken op kamp! 🏕 We hebben er lang op moeten wachten (zeker omdat we vorig jaar niet op kamp zijn kunnen gaan) maar de leiding heeft er alvast super veel zin in!
Zoals jullie al wel zullen weten, zijn de coronacijfers aan een stevige opmars bezig in België en in de rest van Europa. Ondanks de stijgende cijfers, zouden wij dit jaar enorm graag op kamp willen gaan. We zouden het spijtig vinden als het chirokamp dit jaar weer niet kan doorgaan of vroeger stopgezet moet worden door het coronavirus. Daarom hebben we met de leidingsploeg besloten om voor vertrek alle leiding, kokkies en leden te laten testen op corona.
Hoe zal onze testing eruitzien?
De leidingsploeg heeft 200 zelftesten aangekocht bij apotheek Derveaux. Volgende vrijdag (30/07) zal de kerk van Sint-Jozef dienst doen als ons eigen testdorp. We beginnen de testing ‘s avonds om 18u. Per afdeling hebben we een tijdsslot ingepland zodat de leden zich in alle veiligheid kunnen laten testen.
De leiding wordt om 17u getest. De Ribbels worden tussen 18u en 19u verwacht. De Speelclubbers tussen 19u en 20u. De Rakwi’s mogen tussen 20u en 21u langskomen. De oudste groepen (Tito, Keti en Aspi) worden tussen 21u en 22u verwacht. Zitten broers en zussen in een verschillende afdeling? Dan mogen zij wel gewoon samen naar de testing komen.
Als een lid positief test, worden de ouders van dat lid diezelfde avond nog gebeld door de leiding. Maar een positieve zelftest is nog geen reden tot paniek! Aangezien de zelftesten minder nauwkeurig zijn als pcr-testen, mag het lid in kwestie een pcr-test laten uitvoeren om een coronabesmetting uit te sluiten. Is het resultaat van de pcr-test negatief, dan mag het lid mee op kamp.
We hopen op een talrijke opkomst van de leden. Enkel zo kan ons bangelijke chirokamp op een veilige manier doorgaan.
Alvast bedankt voor jullie medewerking en begrip.
Groetjes
De leidingsploeg