Als je't mij vraagt CHIRO!

Hoe ziet zo'n chirozondag er nu eigenlijk uit?

Elk jaar verwelkomen we met veel enthousiasme nieuwe leden op onze Chiro! Toch is het niet altijd duidelijk wat we dan op onze chirozondag allemaal doen. Daarom schrijven we hieronder eventjes uit wat we allemaal uitspoken op zo'n chirozondag!

Elke zondag zijn kinderen van het eerste leerjaar tot en met het zesde middelbaar van 14u tot 17u welkom op onze Chiro. Verdeeld in groepen spelen we spelletjes op het plein, in het bos of gaan we op pad.

  • Om 14u beginnen we met een korte opening. We verzamelen in een grote kring rond de vlaggenmast en zeggen samen ons chirogebed op. Daarna hijsen we de vlag en spelen we met z'n allen een spel. Wanneer het spel op zijn einde loopt roept de leiding 'SAMEN' waarop iedereen luidkeels 'KLAAR' roept. Nu start het programma dat jouw leiding heeft voorbereid. 
     
  • Om 16u nemen we een pauze en kunnen de leden een vier-uurtje kopen. Een drankje kost €1 en een versnapering (chips, wafel/kitkat) kost €0,50. Tip: neem de centjes mee in een portemonneetje, dan kunnen de centjes zeker niet verloren gaan 😊.
  • Om 17u is onze chirozondag (helaas!) gedaan en kunnen de leden weer opgehaald worden aan de chirolokalen.  

 

Afdelingen

Er zijn normaal gezien zes groepen waaronder de leden per leeftijd verdeeld worden: Ribbels (1e-2e leerjaar), Speelclub (3e-4e leerjaar), Rakwi's (5e-6e leerjaar), Tito's (1e-2e middelbaar), Keti's (3e-4e middelbaar) en Aspi's (5e-6e middelbaar). Dit jaar nemen we de twee oudste groepen samen, deze worden kaspi's (3e-6e middelbaar). Voor meer info zie Afdelingen.
 

Chiro doorheen het jaar

Doorheen het jaar organiseren we ook andere activiteiten om wat geld in de chirokas te krijgen, zoals bijvoorbeeld onze jaarlijkse appelverkoop, kindercarnaval, ijssalon... Ook gaan we één keer per jaar met de hele Chiro op daguitstap (naar de zoo, het zwembad, een pretpark...) We sluiten het jaar af met een bangelijk chirokamp, dat van 1 tot en met 11 augustus zal plaatsvinden.


Gebed

Heer Jezus,
wij treden samen voor U aan,
blijf bij ons en laat ons leven
door de kracht, de trouw, en de goedheid
in de vreugde van Uw dienst.